Datacenter
Oostkamp

844

Racks

24

Rooms

5 MW

HS feed

6

Fiber intros

24/7

Toegang

Het drie verdiepingen tellende datacenter in Oostkamp is een van de meest geavanceerde en groene datacenters in Europa. Hier bieden we niet enkel redundante infrastructuur, privacy mogelijkheden, en netwerkconnecties aan, DCO is ook zeer ecologisch opgezet.

Faciliteiten

Met ruimte voor maar liefst 60.000 servers bieden we bedrijven de mogelijkheid om hun data, informatie en gegevens veilig en redundant op te stellen. Het datacenter ligt op de internationale internetassen London-Frankfurt en Parijs-Amsterdam. Hierop zijn alle grote netwerkproviders aangesloten. Dankzij de redundante dark fiber verbindingen met de andere datacenters bekleden we een unieke positie in het Vlaamse datacenterlandschap.

Groen, groener, groenst, datacenter Oostkamp

Dankzij de innovatieve opstelling van het gebouw en het milieuvriendelijke design haalden we meermaals de pers en kregen we zowel nationaal als internationaal erkenning met twee Vlaamse en drie Europese awards. Met een PUE van 1.30 is datacenter Oostkamp dan ook één van de groenste in Europa en moeten we niet onderdoen voor IT-mastodonten zoals Google en Facebook.

Vlotte bereikbaarheid

Het datacenter is rustig gelegen in het landelijke Oostkamp, maar toch makkelijk bereikbaar via afrit 9 van de E40 en centraal gelegen vlakbij Brugge. Van files heb je geen last!