Datacenter
Gent

229

Racks

24

Rooms

1 MW

HS feed

4

Fiber intros

24/7

Toegang

Datacenter Gent vormt een belangrijk knooppunt voor internetinfrastructuur in Gent. Dit dankzij de strategische locatie en opbouw. Sinds de opening in 2013 biedt het faciliteiten voor alle types klanten. Multinationals, overheden, gebruikers uit de Gentse webscene, iedereen kan er terecht. De lounge en vergaderruimte in combinatie met de standaard colocatiefaciliteiten vormen de perfecte uitvalsbasis voor ICT dienstverleners.

Faciliteiten

In Gent bieden we voornamelijk private rooms aan. Dit om een zo hoog mogelijk veiligheidsniveau te garanderen en tegelijk de privacynoden van de klanten te respecteren.

Het datacenter is opgebouwd volgens dezelfde filosofie als onze andere datacenters. Zo kunnen we eenzelfde, continue dienstverlening aan onze klanten aanbieden. In Gent hechten we evenveel belang aan:

Netwerkknooppunt

Het datacenter ligt op de internationale internetassen London-Frankfurt en Parijs-Amsterdam. Hierop zijn alle grote netwerkproviders aangesloten. Dankzij de redundante dark fiber ring kunnen klanten eenvoudig een interconnect opzetten tussen de datacenters en zo hun infrastructuur met elkaar verbinden.

Vlotte bereikbaarheid

Datacenter Gent ligt aan het bedrijventerrein ‘The Loop’ en is makkelijk bereikbaar via afrit 14 Sint-Denijs-Westrem van de E40. Handig als je een dringende interventie dient uit te voeren en snel ter plaatse moet zijn! Let juist op dat je niet té snel gaat, want er staan flitspalen aan The Loop die goed hun werk doen. De maximum snelheid bedraagt er 50 km per uur.