Migratie diensten

DC Star kan je helpen met de migratie of fysieke verhuizing van je datacenter

Het data center migration plan:
wij verhuizen jouw IT-apparatuur

Slaat de schrik jou al om het hart bij het idee om je hele IT- infrastructuur te verhuizen naar een andere fysieke locatie? Ook al weet je dat het stilaan onvermijdelijk wordt?

Dat begrijpen wij maar al te goed. Ook al hebben wij er ondertussen meer dan genoeg ervaring in, de verplaatsing of migratie van je data of je servers naar een (ander) datacenter is nooit simpel. Zelfs zoiets eenvoudigs als het verplaatsen van je servers naar een andere serverruimte, kan onvoorziene gevolgen hebben. Zowel voor het interne als het externe verkeer, met alle gevolgen van dien.

Data migration

Data migration vereist dan ook een grondige analyse van de huidige situatie, een zorgvuldige planning met een gestructureerd stappenplan en een vlekkeloze uitvoering ervan. Ongeacht de hoeveelheid data of servers die verhuizen, de nauwkeurigheid en aandacht die moet gepaard gaan met zo’n data migration blijft ongewijzigd.

DCStar is er echter om jou te helpen met het plannen en implementeren van een datacenter migratie. Je kan beroep doen en rekenen op onze ervaren ingenieurs om alles in goede banen te leiden. We kunnen zelfs helpen vaststellen of er nog alternatieve mogelijkheden zijn die een kosten- of tijdsbesparing kunnen opleveren.

Laat de details aan ons over

Bij DCStar weten we exact waar we voorstaan, waar onze aandacht naartoe moet gaan en waar de valkuilen zich bevinden. Onze experten gaan het datacenter dan ook nauwkeurig voorbereiden op de uitschakeling, het demonteren, de fysieke verplaatsing, de nieuwe installatie en de reactivatie.
Jij beslist in welke mate ons team ingrijpt: je kan alles aan ons overlaten of ons team specifieke taken toekennen die je liever zelf niet uitvoert.

Of download onze data migration guide

Sta je voor een datacenter migration en wil je er zeker van zijn dat je alles onder controle zal hebben? Gebruik dan onze data migration guide. Deze lijst geeft in een duidelijk stappenplan weer hoe je een succesvolle migratie tot stand brengt.

Vermijd mogelijke problemen zoals het verlies van data, onnodige downtime, overschrijding van budgetten, … door een grondige voorbereiding en zorgvuldige uitvoering van een plan.

DCStar heeft de nodige ervaring met de migratie van servers en datacenters en heeft de experten in huis die je kunnen begeleiden van start tot finish. Ongeacht het aantal servers die verhuisd moeten worden, in de data migration guide vind je een checklist naar een geslaagde datacenter migration, gebaseerd op de ervaringen van onze engineers. 

 

Download onze gratis data migration guide en ontdek wat je moet doen om van jouw datacenter migratie een succes te maken!

Certificaten & Lidmaatschappen

Onze datacenters hebben tal van certificaten ontvangen en zijn trotse leden van The Green Grid en ondertekenaars van de Europese gedragscode voor datacenters.