Ons groene verhaal

Wij zijn eco in hart en nieren, zowel op ecologisch als economisch vlak. Uit het een vloeit het ander voort. Door het hoge energieverbruik van datacenters en de impact daarvan op het milieu is het onze maatschappelijke plicht om een prioriteit te maken van energiebesparing!

PUE

Hoe efficiënt een datacenter omspringt met energie wordt uitgedrukt in PUE, waarbij 1 PUE gelijk staat aan alle energie die nodig is om de servers van voeding te voorzien. Een traditioneel zuinig datacenter heeft 50 % nodig als overheadenergie (bv. voor koeling en verlichting). Dat is een PUE van 1,5. Dankzij al onze groene inspanningen, heeft DCstar die overhead kunnen reduceren tot 15 %, wat neerkomt op een PUE van 1,15.

Groene energie

Daarnaast zorgen de 3.500 m² zonnepanelen op Datacenter Oostkamp voor een zodanige compensatie van dat verlies, dat ons totale verbruik onder 1 PUE is. Ook ons in-huis ontworpen koelsysteem, dat gebruik maakt van de natuurlijke elementen buitenlucht en hemelwater om de temperatuur in onze datacenters optimaal te houden, is een van de meest energie-efficiënte systemen.

Kostenefficiënt

Al onze groene inspanningen zorgen ervoor dat onze energiekosten bijna 50 % lager liggen dan bij eenzelfde, traditionele opstelling. Een voordeel waar we onze klant van laten meegenieten via de factuur!