IT Club seminarie 29.11.2017

Gepubliceerd op woensdag 6 december 2017 14.06 u.

Build or hire a state-of-the-art data center?

Zo vond op 29 november 2017 het seminarie plaats over het dilemma “Build or hire a state-of-the-art data center”. Wat doe je nu best met je IT-infrastructuur? Meer hierover zal ook je kunnen lezen in onze volgende blogtekst: “Wat met mijn IT-infrastructuur? Het make or buy dilemma”.

Bezoek Datacenter Burcht

De deelnemers kregen de kans om ons datacenter in Burcht te bezoeken en de technologie die daarvoor gebruikt wordt om alles up & running te houden, van dichtbij te bekijken. Welke trends zijn actueel in de datacenterwereld nu big data en de aankomende GDPR-wetgeving hot topics vormen?

Elk vanuit hun expertise gaven Nick Meyfroodt (DCstar) en Wim Boone (Ingenium) uitleg over de infrastructuur, opbouw en de componenten van datacenters waarmee je rekening dient te houden.

Blik vooruit

Last but not least, we belichtten ook de trends voor 2018. Mogen we ons verwachten aan meer kleinschaligere, lokale datacenters die naar de gebruikers komen, UPS’en van Tesla, of nieuwe werkwijzen om waterschaarste te voorkomen?

Feit is dat het moeilijk blijft om een goede inschatting te maken van de komende trends & evoluties. Als je je IT-infrastructuur in een lokaal datacenter plaatst, hoef je niet nodeloos te investeren in eigen infrastructuur, maar kan je de kosten uitbesteden aan oplossingen op maat van jouw bedrijf. Wens je een offerte om prijzen te vergelijken? Neem dan contact op via sales@dcstar.be!